Vizita delegației din Republica Kârgâză

Vizita delegației din Republica Kârgâză

La sfârșitul lunii februarie 2023, o delegație a instituției de garantare a depozitelor din Republica Kârgâză - Deposit Protection Agency of the Kyrgyz Republic a efectuat o vizită de studiu la Fondul de garantare a depozitelor bancare. Vizita delegației kârgâze a avut loc pe fondul implementarii unei reforme instituționale inițiate de Guvernul Republicii Kârgâze și a dobândirii de atribuții suplimentare de lichidare în viitorul apropiat.

Discuțiile au tratat o problematică diversă ca: facilități de finanțare, altele decât cele oferite de Banca Centrală, proceduri preliminare deschiderii unei linii de credit pentru finanțarea de urgență, surse de finanțare pentru cheltuieli operaționale în perioade de criză, acorduri UE de finanțare cu caracter preventiv disponibile, emiterea de obligațiuni de către schema de garantare a depozitelor, procesul de lichidare a instituțiilor de credit intrate în faliment, disponibilitatea apelării la credite sindicalizate de la instituțiile membre.

Cu această ocazie, cele două instituții au decis formalizarea cooperării viitoare prin încheierea unui Memorandum de Înțelegere cu o valabilitate de trei ani, cu posibilitatea de reînnoire.

BANK DEPOSIT GUARANTEE FUND