Câştigătorul Concursului Costin Murgescu pentru cercetare în economie

Costin Alexandru Ciupureanu este câștigătorul celei de-a patra ediții a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie. Lucrarea sa, Emigration impact on the Romanian economy in the context of the most recent economic and financial crisis a primit din partea juriului cele mai mari note. Costin-Alexandru Ciupureanu este student doctorand la Facultatea de Cibernetică și Statistică și Informatică Economică a Academiei de Științe Economice din București.


La concurs, conform regulamentului de participare, s-au înscris studenţi cu cetăţenie română, sub 31 de ani, urmând un program masteral sau doctoral la o universitate din România sau din străinătate, care au trimis eseuri pe teme de macroeconomie sau discipline adiacente, redactate în limba engleză.


Lucrările înscrise în concurs au fost supuse unei testări internaţionale antiplagiat. Criteriile de evaluare au fost: originalitate (40%), logica argumentelor (30%), concluzii (15%), stil (15%).


Concursul dorește să ofere o șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile socio-economice și politice contemporane, indiferent cărei școli de gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.
Lucrarea poate fi consultată integral în secțiunea site-ului dedicată Concursului Costin Murgescu.


10 decembrie 2015

Citește toate Noutățile

FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR BANCARE