Concursul Costin Murgescu

Data limită a înscrierii în concurs este 31 iulie 2023.

Data limită de trimitere a eseurilor 15 octombrie 2023.

Urmăriţi-ne pe Facebook

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare lansează a XI-a ediţie a Concursului Costin Murgescu pentru cercetare. Concursul este destinat studenţilor români, masteranzi și doctoranzi, înscriși la o universitate din România sau din străinătate, la diferite specializări (științe economice, sociale, politice sau științe exacte).

Regulamentul şi condiţiile de participare.

Premiul concursului “Costin Murgescu” este în valoare de 3000 euro (valoare netă), juriul putând acorda suplimentar mențiuni, în funcție de noutatea ideii, originalitatea temei sau a perspectivei abordate.

Concursul dorește să ofere o șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile socio-economice si politice contemporane, indiferent carei școli de gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.

În spiritul ideilor lui Costin Murgescu (economist, avocat, jurnalist, cercetător, diplomat, autor al mai multor lucrări printre care și “Mersul ideilor economice la români”), organizatorii doresc să incite tinerii masteranzi și doctoranzi să dezvolte o gândire largă, cuprinzătoare a fenomenelor socio-economice și politice actuale. Este momentul când se poartă o dispută incitantă între apărarea valorilor pieței și contestarea lor, uneori cu speranța în capacitatea de păstrare a bunăstării prin apelul la mijloacele intervenției publice. Credem că tinerii cercetători sunt cei mai interesați de prefigurarea lumii în care vor trăi.

Evaluarea eseului va avea în vedere noutatea și originalitatea temei sau a perspectivei abordate, dar va pune accent și pe clădirea argumentației și stilul redactării.

În concurs se pot înscrie studenți sub 35 de ani. Eseurile vor fi redactate în limba engleză sau română.

Concursul Costin Murgescu pentru cercetare în economie este marcă înregistrată a FGDB. Potrivit Regulamentului (UE) 679/2016, Fondul de garantare a depozitelor bancare, cu sediul în București, Str. Negru Vodă nr. 3, este operator de date cu caracter personal. Pentru informații privind temeiurile și modul de prelucrare a datelor cu caracter personal, cât și drepturile pe care le aveți, accesați http://www.fgdb.ro/assets/resu...

Mult succes participanţilor!

Lucrările câștigătoare la Ediție 2021.

Lucrările câștigătoare la edițiile precedente:

Ediția 2020

Ediția 2019

Ediția 2018

Ediția 2017

Ediția 2016

Ediția 2015

Ediția 2014

Ediția 2013

Ediția 2012

FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR BANCARE