Câştigătorul Concursului Costin Murgescu pentru cercetare în economie - ediția a cincea

Andrei-Florin Crețu este câștigătorul celei de-a cincea ediții a Concursului Costin Murgescu pentru Cercetare în Economie. Lucrarea sa, Income inequality in Romania: a comprehensive assessment a primit din partea juriului cele mai mari note. Andrei-Florin Crețu este înscris în programul DOFIN (Doctoral School of Finance and Banking) al Academiei de Științe Economice din București.


La concurs, conform regulamentului de participare, s-au înscris studenţi cu cetăţenie română, sub 31 de ani, urmând un program masteral sau doctoral la o universitate din România sau din străinătate, care au trimis eseuri pe teme de macroeconomie sau discipline adiacente, redactate în limba engleză.


Lucrările înscrise în concurs au fost supuse unei testări internaţionale antiplagiat. Criteriile de evaluare au fost: originalitate (40%), logica argumentelor (30%), concluzii (15%), stil (15%).


Concursul dorește să ofere o șansă de afirmare tinerilor români care cercetează evoluțiile socio-economice și politice contemporane, indiferent cărei școli de gândire aparțin, și să îi promoveze în rândul specialiștilor de valoare.
Lucrarea poate fi consultată integral în secțiunea site-ului dedicată Concursului Costin Murgescu.


9 decembrie 2016

Citește toate Noutățile

FONDUL DE GARANTARE A DEPOZITELOR BANCARE